ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ (ΠΑΣΥΠΕΦΑΑ)

CYPRUS ASSOCIATION OF  PHYSICAL EDUCATION AND SPORTS SCIENCE

ΠΡΟΤΑΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥ ΔΙΟΡΙΣΤΕΩΝ Η ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΠΑΡΩΔΙΑ

 

Η Κίνηση Αδιόριστων Εκπαιδευτικών χωρίς να αμφισβητεί σε καμία περίπτωση την αναγκαιότητα για εκσυγχρονισμό του καταλόγου διοριστέων, παράλληλα διεκδικεί το αυτονόητο. Να έχει δηλαδή λόγο και να εισακουστούν οι απόψεις της σε μια τέτοια προσπάθεια,  καθότι εκπροσωπεί τις χιλιάδες  των άμεσα ενδιαφερόμενων εκπαιδευτικών.

 

Παρόλα αυτά και κατόπιν συνάντησής μας με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού όπου και του παρουσιάσαμε τις θέσεις μας, όχι μόνο δεν εισακουστήκαμε, αλλά αντίθετα ο κύριος Υπουργός Παιδείας ανεξήγητα και εκδικητικά παρουσίασε ένα σχέδιο ακόμη χειρότερο από αυτό που είχε δώσει αρχικά. Ένα προτεινόμενο σχέδιο που δεν αντιλαμβανόμαστε ούτε την σκοπιμότητά του, ούτε τα παρασκηνιακά παιχνίδια που παίζονται,  αλλά κυρίως το κατά πόσο αντιλαμβάνονται αυτοί που το βάζουν στο τραπέζι  τη ζημιά που θα επιφέρουν στην Παιδεία, στην Οικονομία και στη νέα γενιά αυτού του τόπου.

 

Δεν νοείται ο ίδιος ο Υπουργός να επιμένει να εισαγάγει το χρεωκοπημένο και υπό αμφισβήτηση σύστημα διορισμού της Ελλάδας. Επιπλέον, να μην αντιλαμβάνεται ότι δεν μπορεί κάποιος να κριθεί μέσα από γραπτές εξετάσεις για την ικανότητά του να διδάξει ή όχι, αλλά και  ότι η οποιαδήποτε εξέταση δε διασφαλίζει  το διορισμό των καταλληλότερων εκπαιδευτικών. Παράλληλα με τον προτεινόμενο αυτό τρόπο ακυρώνονται τίτλοι σπουδών, υποβαθμίζεται το κύρος και  η σκοπιμότητα της Προϋπηρεσιακής Κατάρτισης και η διαδικασία κατά την οποία ο εκπαιδευτικός βρίσκεται υπό δοκιμασία για διάρκεια δύο (2) ετών.

 

Ακόμη να επιμένει να παραβλέπει το γεγονός της επέκτασης του ορίου αφυπηρέτησης στο 63ο έτος και να θέλει να θυματοποιήσει όλους αυτούς που αναμένουν για χρόνια στους καταλόγους, εισηγούμενος την εισαγωγή του σχεδίου σε περίοδο που δε θα υπάρχουν αφυπηρετήσεις.

 

Αξίζει να σημειωθεί δε ότι η χείριστη των ακατανόητων μεθοδεύσεων του έντιμου Υπουργού Παιδείας είναι ότι μέσα από κάποιες πρόνοιες του σχεδίου έρχεται να στερήσει τη μοριοδότηση των υποψηφίων εκπαιδευτικών για τα χρόνια παραμονής τους στους καταλόγους διοριστεων. Γεγονός που ξεκάθαρα θα ευνοεί τις χιλιάδες των Κοινοτικών υποψηφίων που θα κατακλύσουν την Κύπρο.

 

Τα εύηχα συνθήματα περί διορισμού των νέων και των καταλληλότερων δεν πείθουν κανένα. Είναι ξεκάθαρο ότι εν μέσω οικονομικής κρίσης και καλπάζουσας ανεργίας, ο κύριος Δημητρίου εισηγείται ένα σύστημα διορισμού που θα ευνοεί τους κοινοτικούς έναντι των Κυπρίων. Η εποχή της μάζας που χειροκροτούσε τους εκλεκτούς στα μπαλκόνια έχει παρέλθει προ καιρού. Απευθύνεστε σε σκεπτόμενους μορφωμένους πολίτες και σίγουρα τέτοιες αντιλαϊκές, ετσιθελικές πολιτικές δε μένουν απαρατήρητες.

 

Η δική μας αίσθηση είναι ότι εν προκειμένω παίζονται παιχνίδια πολιτικής που μέσα από μία αποτυχημένη ΠΡΟΤΑΣΗ- ΠΑΡΩΔΙΑ για εκσυγχρονισμό του καταλόγου διοριστέων, γίνεται πόλεμος και υπονόμευση του μέλλοντος των νέων ανθρώπων αυτού του τόπου.

 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

 

ΠΙΠΕΡΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ: