Με ιδιαίτερη χαρά τα νέα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΠΑ.ΣΥ.Π.Ε.Φ.Α.Α. σήμερα 17/06/2024 συναντήθηκαν κατά τις πρωινές ώρες με την αξιότιμη Υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (Υ.Π.Α.Ν.), Δρ. Αθηνά Μιχαηλίδου, σε ένα ιδιαίτερα ευχάριστο και θετικό κλίμα επικοινωνίας.

Η συζήτηση εκτυλίχθηκε γύρω από επίκαιρα θέματα κι εξελίξεις του κλάδου των Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.

Ταυτόχρονα, ο ΠΑ.ΣΥ.Π.Ε.Φ.Α.Α. κατέθεσε υπόμνημα που σκιαγραφούσε την τρέχουσα κατάσταση για την ελλιπή Φυσική Δραστηριότητα (ΦΔ), την υποκινητικότητα, την αύξηση της καθιστικής συμπεριφοράς και άλλα συναφή προβλήματα σε σχέση με τη ΦΔ σε παγκόσμιο κι εθνικό επίπεδο και το ανθρώπινο και οικονομικό κόστος της κατάστασης αυτής. Στο συγκεκριμένο υπόμνημα, αλλά και στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε, ο ΠΑ.ΣΥ.Π.Ε.Φ.Α.Α. διατύπωσε και τις βασικές, γενικότερες εισηγήσεις του για την αναβάθμιση της Φυσικής Αγωγής στα σχολεία και την ενίσχυση της ΦΔ και του Κινητικού Γραμματισμού στο ευρύτερο σχολικό περιβάλλον, σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. Η ανταπόκριση της Υπουργού ήταν ιδιαίτερα θετική, ενώ συμφωνήθηκε η επανέναρξη εποικοδομητικού διαλόγου για την αναβάθμιση της Φυσικής Αγωγής στα σχολεία.

Ο ΠΑ.ΣΥ.Π.Ε.Φ.Α.Α. ευχαριστεί θερμά την αξιότιμη κα Υπουργό για το χρόνο, το γόνιμο διάλογο και τις εισηγήσεις της, ενώ υπόσχεται την περαιτέρω συμβολή του σε όλα τα θέματα που συζητήθηκαν και αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του κλάδου μας.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε και η αξιότιμη Γενική Διευθύντρια του Υ.Π.Α.Ν., Δρ Μαρίνα Ιωάννου Χασάπη, την οποία κι ευχαριστούμε θερμά.

GIVE A REPLY