Πραγματοποιήθηκε χθές συζήτηση στη κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας με θέμα “Ο Σχολικός Αθλητισμός και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ”

Για το τι ακριβώς ειπώθηκε δεν μπορούμε να τοποθετηθουμε αφού δεν ήμασταν προσκεκλημένοι. Επίσης τα όσα αναφέρθηκαν και αναδημοσιεύτηκαν από τα ΜΜΕ είναι λεπτομέρειες η οποίες θα έπρεπε να συζητηθούν, αφού πρώτα καταλήγαμε, όλοι όσοι είμαστε άμεσα υπεύθυνοι και κατάλληλοι να συζητήσουν την ουσία του θέματος, που επιμελώς αποφεύγουμε να φέρουμε στην επιφάνεια ή προσπερνούμε αδιάφορα για πολλά χρόνια τώρα.

Επι ευκαιρίας όμως όσων είδαν τα φώτα της δημοσιότητας, ως ο σύνδεσμος που εκπροσωπεί τους κατά νόμο εγκεκριμένους Γυμναστές δηλώνουμε ότι είναι καιρός επιτέλους να ανοίξει ο διάλογος για την Φυσική Αγωγή στη πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Θεωρούμε ότι είναι
ανεπίτρεπτο, το 2023 να αποτελεί ταμπού και να μην τολμά να ακουμπήσει κανένας ένα τόσο σημαντικό θέμα το οποίο αφορά άμεσα την υγεία, την ανάπτυξη, την εκπαίδευση και την ασφάλεια των παιδιών μας.

Καλούμε λοιπόν τους αρμόδιους φορείς, την επιτροπή Παιδείας, το Υπουργείο και την αξιότιμη κα. Υπουργό να μας καλέσουν για να παρουσιάσουμε τεκμηριωμένες απόψεις αναφορικά με το θέμα, θέτοντας πάντα ως προτεραιότητα το καλό της Δημόσιας Υγείας της Ασφάλειας και της Εκπαίδευσης.

GIVE A REPLY